Northern Inuit Sverige

Välkommen till Northern Inuit Sverige.

Här försöker vi sammla information om Northern Inuits på Svenska.

Idag finns det inga uppfödare av Northern Inuits i Sverige, men vi på Valkyrie Wolfalikes är svenskar och har du några frågor om rasen är du välkommen att kontakta oss på info@valkyrie-wolfalikes.com

Finns det Northern Inuits i Sverige?
Ja, det finns en handfull Northern Inuits i Sverige, och vill du träffa en kontakta oss så kan vi ge dig kontaktuppgifter till en ägare.

Skickar ni valpar till Sverige?
Ja det gör vi. De måste vaccineras mot rabies som kan föras först när de är 3 veckor gamla, och sedan måste de vänta i 21 dagar innan de kan lämna England.
Vi kan erbjuda skjuts av valp till Tyskland eller Nederländerna med bil då det är special regler att flyga hundar till Sverige från Storbritannien.

Vad kostar en valp?
Det beror på uppfödare, men vi tar kring 20 000 – 25 000SEK, sedan tillkommer kostnad för rabies vaccinering, transport till Svierge etc.

Finns det varg i en Northern Inuit?
Våra Northern Inuits kommer från sk utavelslinjer (“Outcross på Engelska) där vi använt liknande hundar som inte är Northern Inuits  för att minska inagelsgraden. Det finns en mätbar procent av varg i våra, men de är mer än 6 generationer bort från vad vi misstänker är ren varg. I dessa linjer finns även Czechoslovakian Vlcak (Tjeckisk varghund) och Saarloos WolfDog, vilket gör att vi inte säljer hundar till Norge där Vlack är en förbjuden ras. Vårt mål med aveln är att få ned procenten med varg i våra linjer, men att behålla utseendet.

Behöver de lika mycket motion som en husky?
Nej, ett av avelsmålen med en NI är att det mesta av den högenergirika arbetsinstinkten från grundaserna ska vara utavlad så den behöver inte mer motion än en “vanlig hund”. Vi rekommenderar MINST två promenader a en timme dagligen, men den klarar betydligt mer! En perfekt hund för dig som är aktiv, men ändå vill ha en hund som gillar att ha en dag i soffan.

Är de lätt tränade?
Njä, då det är en intelligent primitiv ras så kan de lätt bli uttråkade av för mycket repetitiv träning. Vissa är mer lättlärda än andra, men du måste ha tålamod med dem då en NI alltid tänker “vad vinner jag på detta?” – om det är något annat som är mycket mer intressant är det svårt att återfå deras fokus igen.

Kan man ha dem lösa?
Med rätt träning kan man ha dem lösa. De kanske inte kommer tillbaka första gången man ropar om något är mycket mer intressant.

Vi kommer att uppdatera denna sidan mer, så kika in igen snart, eller kontakta oss för att veta mer!